Menu główne:
Witamy na stronie internetowej konferencji.
Aktualności:
Po uwzględnieniu Państwa poprawek, zamieściliśmy ostateczny program konferencji - (dodano 28.04.2016)
Program konferencji - ściągnij
Szanowni Państwo, komunikat II został wysłany do każdego uczestnika konferecnji, zamieszczono w nim program - (dodano 26.04.2016)
Szanowni Państwo termin nadsyłania streszczeń oraz wnoszenia opłat został przedłużony do 15.04.2015 - (dodano 31.03.2016)
_______________________________________________________________________________________________________________________________
XXI Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej jest kontynuacją corocznych spotkań, których celem jest umożliwienie prezentacji dorobku naukowego doktorantów i młodych pracowników nauki. Konferencja umożliwia wymianę doświadczeń, poglądów w gronie młodej i doświadczonej kadry naukowej. Obecność i zaangażowanie podczas obrad jest dla młodych inspiracją i bodźcem do dalszego doskonalenia swojego warsztatu naukowego. Temat wiodący Sesji – „Żywność od A do Z” obejmuje cały obszar badań związany ze sferą żywności – zarówno pod kątem badań naukowych jak i sektora przemysłowego. Mamy nadzieję, iż tegoroczna sesja przyczyni się również do dalszej integracji środowiska związanego z szeroko rozumianą nauką o żywności i żywieniu.
Prezentowane prace naukowe będą dotyczyły:
przetwarzania i utrwalania żywności,
udoskonalania procesów technologicznych,
bezpieczeństwa żywności, stosowania dodatków do żywności,
analizy żywności,
chemii i biotechnologii żywności,
nowych produktów spożywczych,
obecnych trendów w żywieniu człowieka,
substancji prozdrowotnych i bioaktywnych żywności,
oraz zagadnień pokrewnych.
W ramach sesji będą prezentowane doniesienia ustne (10 min) oraz postery. Wzorem lat ubiegłych autorami doniesień powinni być młodzi pracownicy nauki. W przypadku dużej liczby chętnych organizatorzy zastrzegają sobie prawo decydowania o formie przedstawienia wyników badań.
_____________________________________________________________________________________________________________________
KOMUNIKAT 1 - pobierz